II Kodanikuühiskonna Foorum “Ida-Virumaa kompetentsed sotsiaalteenuste osutajad” ootab osalejaid

II Kodanikuühiskonna Foorum “Ida-Virumaa kompetentsed sotsiaalteenuste osutajad” ootab osalejaid

Kutsume Teid osalema II Ida-Virumaa Kodanikuühiskonna Foorumile 2016 pealkirjaga “Ida-Virumaa kompetentsed sotsiaalteenuste osutajad”, mis toimub 25-26. novembril kell 11.00 – 16.00 Tartu Ülikooli Narva Kolledžis auditoorium 100 (aadressil Raekoja plats 2, Narva).

Ida-Virumaa Kodanikuüshikonna Foorum “Kompetentsed sotsiaalteenuste osutajad” on suunatud Ida-Virumaa sotsiaalteenuste osutajatele, noorettevõtjale, KOV esindajatele, sotsiaalteenuste osutajate koostööpartneritele (Riiklikud ja muu asutused), kes soovivad jätkata arendada sotsiaalse ettevõtlust või alustada sotsiaalse ettevõtlusega) ja mittetulundusühingutele ja kohaliku omavalitsustele, kes on kuulnud sotsiaalsest ettevõtlusest ja kes leiavad, et see teema pakub neile huvi või juba tegutsevad proffsioonaalselt sotsiaalteenuste osutamisega, kuid ei tea millega täpsemalt tegu on või kuidas sotsiaalse ettevõtlusega/sotsiaalteenust algust teha.

Foorumi eesmärk on pakkuda kohalikele ettevõtlikele ettevõtjatele ja organisatsioonidele tuge, ja kompetentsuse tõstmist ja julgustust oma ideid ellu viia kvaliteetsel tasemel. Foorumi kaudu pakutakse neile informatsiooni sotsiaalse ettevõtluse (sotsiaalteenuste) olemusest ja sellega tegelemise eripäradest ning antakse ka konkreetsemaid juhiseid ja näpunäiteid kuidas just nende organisatsioon saaks sotsiaalse ettevõtlusega tegeleda ja algatada koostööd KOViga või riigi asutusega.

Kodanikuüshikonna Foorumi põhiteemad on:  Sotsiaalse ettevõtluse algatamine ABC: Mõtetest tegudeni (ideest tegevusmudelini ja toote või teenuse pakkumiseni); sotsiaalne innovatsioon, Kvaliteedi tagamine sotsiaalteenuste osutamisel, Rahvusvaheline kogemust: Sotsiaalne ettevõtlus Moldovas ja Lätis; koostöö arendamine tähtsate partneritega: Sotsiaalkindlustusametiga, Töötukassaga, Ida-virumaa Rajaleidja keskusega, SEViga, KOViga ja kohaliku partneritega: võlud ja valud jt.

Foorumi programm on jagatud kokku kolmeks osaks. Esimese osa moodustab temaatiline ettekande antud valdkonna spetsialistide poolt, et avada teemat põhjalikumalt. Ettekandele järgnevalt on võimalik esitada küsimusi ja arutada teid huvitava küsimusi.

Ettekannele järgnevalt toimub teine osa, ehk praktilised töötoad eksperdist juhendajaga, kus on võimalik väiksemas ringis spetsiifilisemat teemat koos teiste osalejatega lahata. Teine Päeva on praktiline osa, kus neli sotsiaalsed ettevõtjad tutvustavad oma tegevust ja paremat praktikat. Hiljem toimub arutelu gruppides teemal “Kuidas disainida teenust ning kuida tagada oma kompetentsut” ning teise päeva lõpus toimub “Aasta vabaühendus 2016” tunnustamise konkurssi võitjate tunnustamine.

Foorumile saab registreerida kuni 23. novembrini (valides  veebilehel:
 http://www.sscw.ee/index.php?id=13191

Foorumi kava saab leida siin: http://foorum.sscw.ee/?p=387

Küsimuste korral palun pöörduda projektijuhi Vassili Golikovi poole – vassili@sscw.ee; telefon 55602993. Registreerimise ja foorumi tehniliste küsimustega pöörduda üld emailile: info@sscw.ee